Brobbey gekraakt: 'Kom op, man... Hij is net begonnen in de Eredivisie'

Brobbey gekraakt: 'Kom op, man... Hij is net begonnen in de Eredivisie'

17-05-2023 09:13 Laatste update: 09:45
94

Robert Maaskant heeft zich geërgerd aan Brian Brobbey tijdens het duel met FC Groningen (2-3). De Ajax-spits juichte niet, nadat hij de Amsterdammers op voorsprong had gezet.

Brobbey tekende na rust voor de 1-2. "De jeu is eraf bij Ajax, maar op het moment dat je als spits een doelpunt maakt, word je daar toch gelukkig van?", vraagt Maaskant zich bij Voetbalpraat op ESPN af. "Mag die niet juichen dan? Kom op, man... Als ik naar Manchester City kijk: iedere goal die ze maken vieren ze als ploeg. Dan mag je van Brobbey, die net begonnen is in de Eredivisie, toch wel verwachten dat die het viert?"

"Ik vind het gek, echt gek", vervolgt de voormalig trainer. "Je merkt gewoon dat ze allemaal zenuwen hebben bij Ajax. Er wordt sowieso lauw gereageerd op doelpunten, het is een verloren seizoen geweest." 

Door doelpunten van Dusan Tadic, Brobbey en Jurriën Timber won Ajax met een minimaal verschil van Groningen. Met nog twee speelrondes voor de boeg staan de Amsterdammers vijf punten achter nummer twee PSV.