Kökcü looft felle Ajax-speler: 'Vergeleken met hem zijn wij lieve jongetjes'

Kökcü looft felle Ajax-speler: 'Vergeleken met hem zijn wij lieve jongetjes'

17-05-2023 06:45 Laatste update: 08:42
166

Orkun Kökcü denkt dat veel Nederlandse spelers nog wat kunnen leren van Edson Álvarez. Dat vertelt de Feyenoorder in gesprek met Voetbal International. Ook denkt de captain dat zijn ploeg wel wat meer weg kan hebben van de vechtlust bij angstgegner AS Roma.

"Ik heb dat gevoel nu met Edson Álvarez", begint Kökcü over de kwaliteiten van de middenvelder van Ajax. "Dan hoor je dat die jongen niet kan voetballen en zo. Vond ik al heel erg meevallen, maar in het veld merk je pas hoe belangrijk hij is. Het is een goede, sterke middenvelder. Het is niet voor niets dat Ajax Lisandro Martínez zo mist, dat voel ik nu ook met hem."

Volgens Kökcü is de werklust van Álvarez een voorbeeld voor veel Eredivisie-spelers. "Door tegen hem te spelen weet je wat je ongeveer te wachten staat in het buitenland. Met hem vergeleken zijn Nederlandse spelers soms echt lieve jongetjes."

Ook trok Kökcü lering uit de Italiaanse speelstijl van tegenstander AS Roma. "Soms denk ik dat wij misschien wel iets meer van dat karakter van die Italianen hadden moeten hebben om die 1-1 over de streep te trekken. Maar ja, zo zijn we simpelweg niet. Ons dna is anders."