Klopp vertrouwt op Lijnders: 'Pep is een ongelofelijke coach en hij zal er staan'

Klopp vertrouwt op Lijnders: 'Pep is een ongelofelijke coach en hij zal er staan'

19-05-2023 18:57
10

Jürgen Klopp is geschorst voor het laatste thuisduel met Aston Villa aankomende zaterdag. Om die reden is Pepijn Lijnders eindverantwoordelijk op de bank. De Duitse oefenmeester heeft enorm veel vertrouwen in zijn assistent-trainer.

"Pep is een ongelofelijke coach en hij zal er staan", vertelt Klopp tegen Liverpool Echo op de persconferentie van vrijdagmiddag. Klopp zal tijdens de wedstrijd wel contact hebben met zijn andere assistent. "Vitor Matos zal een koptelefoon dragen, zodat we alles kunnen bespreken. Maar als spelers niet meeverdedigen, is er niemand die zo tegen ze kan schreeuwen als ik."

Aston Villa is geen makkelijke tegenstander, weet Klopp. "Ze spelen een beetje zoals Villarreal deed toen Unai Emery daar werkte. Het wordt moeilijk, maar we moeten zorgen dat het voor hen ook moeilijk wordt. Het is voor andere ploegen de laatste tijd sowieso iets moeilijker geworden om tegen ons te spelen", aldus de trainer, die met Liverpool al zeven Premier League-duels ongeslagen is.

Liverpool moet winnen van de club uit Birmingham om nog kans te maken op een ticket voor de groepsfase van de Champions League. Het team van Klopp is daarnaast ook afhankelijk van het Manchester United van Erik ten Hag, die in twee van de drie resterende duels punten moet verspillen.