Klopp voor twee wedstrijden geschorst: 'Hij brengt het voetbal in diskrediet'

Klopp voor twee wedstrijden geschorst: 'Hij brengt het voetbal in diskrediet'

18-05-2023 17:45
14

Jürgen Klopp ontbreekt langs de zijlijn bij de laatste thuiswedstrijd van Liverpool in de Premier League. De Duitse manager is door de Engelse voetbalbond FA voor twee duels geschorst, waarvan één voorwaardelijk.

De reden voor de schorsing zijn de uitspraken die Klopp deed na de gewonnen thuiswedstrijd tegen Tottenham Hotspur, een aantal weken geleden (4-3). Hij was niet te spreken over scheidsrechter Paul Tierney.

Wedden

Meer odds

"We hebben een geschiedenis met hem. Ik weet niet wat hij tegen ons heeft. Hij zegt dat er niets is, maar dat kan niet waar zijn. Hoe hij naar me kijkt, dat begrijp ik niet. Mijn viering van het doelpunt was niet nodig, maar wat hij daarna tegen me zei toen hij me geel gaf was ook niet oké", liet Klopp na afloop van de kraker weten. Hij raakte overigens ook geblesseerd na het juichen bij de winnende goal van Diogo Jota.

Volgens de FA is Klopp het ermee eens dat zijn uitspraken 'partijdigheid impliceren, de integriteit van de scheidsrechter in vraag stellen, persoonlijk en kwetsend zijn en het voetbal in diskrediet brengen'. Naast een schorsing moet de coach ook een boete betalen van ruim 86.000 euro. 

Klopp zit nu niet op de bank als Aston Villa zaterdag naar Anfield komt. Zijn Nederlandse assistent Pepijn Lijnders vervangt hem. In de laatste wedstrijd van het seizoen, uit bij Southampton, is de Duitser wel weer van de partij. Liverpool moet de laatste twee duels winnen om de druk op Manchester United en Newcastle United te houden in de strijd om de Champions League-tickets. The Reds staan momenteel vijfde.