De Bruyne snauwt naar Guardiola in CL-kraker: 'I love it, I like this energy'

De Bruyne snauwt naar Guardiola in CL-kraker: 'I love it, I like this energy'

20-05-2023 09:56
7

Het was een opvallend moment tijdens de Champions League-zege van Manchester City op Real Madrid: Kevin De Bruyne die verbaal uithaalde naar Pep Guardiola. De Catalaanse manager benadrukt dat hij absoluut geen problemen heeft met zijn Belgische sterspeler.

The Citizens bliezen Real Madrid van het veld in de halve finale, maar toch besloot Guardiola de nodige instructies te geven. Daar was De Bruyne op dat moment niet van gediend. "Shut up, shut up!", riep de spelmaker terug. 

Guardiola heeft nu tekst en uitleg gegeven. "Kevin liep twee- tot driemaal te snel diep. We versnelden het spel teveel, terwijl dat op dat moment niet gewenst was", vertelt hij op de persconferentie. De coach heeft geen moeite met de reactie van de Rode Duivel. "De reactie van Kevin, I love it, I like this energy. We schreeuwen soms naar elkaar. Jullie zien niet hoe vaak hij naar me schreeuwt op de training. Dat hebben we ook van hem nodig."

Manchester City bereikte overtuigend de finale van de Champions League, waarin Internazionale de tegenstander is. Bovendien liggen The Citizens op koers voor de Premier League-titel en staan ze in de finale van de FA Cup tegenover stadgenoot Manchester United.