Bergwijn vertelt na goal en Ajax-zege waarom hij het plezier terug heeft

Bergwijn vertelt na goal en Ajax-zege waarom hij het plezier terug heeft

21-05-2023 19:07 Laatste update: 21:06
34

Steven Bergwijn voelt weer plezier als hij op het voetbalveld staat. Dat heeft voor een deel te maken met John Heitinga, vertelt de aanvaller van Ajax na de zege op FC Utrecht (3-1).

Heitinga zet Bergwijn de laatste weken op de 10-positie en dat bevalt de Oranje-international uitstekend. "Op het middenveld heb ik meer vrijheid en kom ik meer aan de bal. Daar kan ik mezelf meer in de wedstrijd spelen. Ik kom ook vaker en dichter bij de goal. Die positie ligt me wel", verklaart Bergwijn, de maker van de 1-0 tegen Utrecht, op de persconferentie na afloop.

Dat hij de laatste weken vrijer oogt, kan Bergwijn wel begrijpen. "Ik voel me weer goed. Het plezier is terug." Dat heeft ook te maken met Heitinga. "Hij is veel met me bezig en geeft me vertrouwen. Dat doet wat met je." Miste hij dat onder Alfred Schreuder? "Daar heeft het niet mee te maken. Het zit hem meer in de resultaten en de vorm die we toen hadden. Maar dat ligt achter ons."

Door het gelijkspel van PSV (3-3 tegen sc Heerenveen) maakt Ajax nog kans op het tweede Champions League-ticket. Dan moet in de laatste speelronde alles goed vallen, weet Bergwijn. "De opluchting is groot dat je deze wedstrijd wint en weer kans hebt op een Champions League-plek. Maar ik zit hier niet om over PSV te praten. Ik speel voor Ajax. Wij moeten winnen, daarna zien we wel."