Waanzin bij Real Madrid - Valencia, Napoli doet Inter pijn, goed nieuws Van Bommel

Waanzin bij Real Madrid - Valencia, Napoli doet Inter pijn, goed nieuws Van Bommel

21-05-2023 21:15
6

Real Madrid verloor zondag van Valencia CF, dat een grote stap richting lijfsbehoud zette. In Italië was kampioen Napoli te sterk voor het Internazionale van Denzel Dumfries en Stefan de Vrij. Mark van Bommel blijft met Royal Antwerp FC koploper van België.

Valencia versloeg Real Madrid met 1-0 door een doelpunt van Diego López, die scoorde op aangeven van Justin Kluivert. De wedstrijd in Mestalla werd gekenmerkt door talloze akkefietjes, die steeds erger werden. De racistisch bejegende Vinícius Júnior kreeg in de blessuretijd rood, nadat hij werd aangevallen door doelman Giorgio Mamardashvili.

Eerder in de tweede helft werd Vinícius het slachtoffer van racisme. Toen een supporter van Valencia iets naar hem riep, liep hij naar het vak achter het doel van Valencia en wees hij de dader aan. Ook werd de Braziliaan bekogeld.

Door de nederlaag moet Real Madrid de tweede plek in La Liga afstaan aan stadgenoot Atlético, dat eerder op de zondag won van Osasuna (3-0). Yannick Carrasco, Saúl en Ángel Correa maakten de goals. Het verschil tussen de Madrileense club is één punt. Valencia steeg door de zege naar de dertiende plek en heeft grote kans op handhaving.

Napoli doet Inter pijn
In Italië won kampioen Napoli met 3-1 van Internazionale, dat geruime tijd met tien man speelde door een rode kaart voor Roberto Gagliardini. André-Frank Zambo Anguissa opende de scoren namens Napoli, gevolgd door de gelijkmaker van Romelu Lukaku en de waanzinnige 2-1 van Giovanni Di Lorenzo en de beslissende goal van Gianluca Gaetano.

Inter liet op die manier de kans liggen om de tweede plek te pakken in de Serie A. Mogelijk raakt de Champions League-finalist later op de zondag ook de derde plaats kwijt aan SS Lazio.

Van Bommel nog aan kop
In België is Mark van Bommel met de schrik vrijgekomen. Met Royal Antwerp FC verloor hij van Club Brugge (2-0), maar door het gelijkspel tussen KRC Genk en Union Sint-Gillis staat The Great Old nog wel aan kop in de kampioensgroep.