Breaking: Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct als trainer van PSV

Breaking: Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct als trainer van PSV

24 mei om 13:15
Laatste update: 24 mei om 13:29

Groot nieuws uit Eindhoven: Ruud van Nistelrooij vertrekt per direct bij PSV. De 46-jarige trainer voelt te weinig draagvlak in het Philips Stadion, valt te lezen in een statement.

Van Nistelrooij voerde de afgelopen weken diverse gesprekken met de club 'over interne zaken', legt PSV uit. Aanvankelijk werd besloten om na de Eredivisie-topper tegen AZ, waarin de Eindhovenaren de tweede plaats verdedigen, verder te praten. Van Nistelrooij klopte woensdagochtend echter aan met het nieuws dat hij per direct vertrekt. De oud-topspits voelt te weinig draagvlak binnen de club om langer door te gaan, klinkt het.

Van Nistelrooij informeerde vervolgens ook de technische staf en spelersgroep over zijn besluit. Aanstaande zondag neemt assistent Fred Rutten, op verzoek van de directie, tijdelijk de rol van hoofdtrainer over. 'PSV betreurt Van Nistelrooij zijn besluit en is dankbaar voor het winnen van de Johan Cruijff Schaal en de TOTO KNVB Beker dit seizoen en hoopt het voetbaljaar af te sluiten met het behalen van de tweede plaats', schrijft de club.

De laatste dagen kwamen er verhalen naar buiten dat bepalende spelers, onder wie Xavi Simons en Luuk de Jong, kritiek hadden geuit op het functioneren van Van Nistelrooij. De winst van de Johan Cruijff Schaal en de KNVB Beker konden niet verbloemen dat er het hele jaar twijfels waren over het spel. Ook in de technische staf zou wrijving zijn ontstaan.

Het clubicoon was bezig aan zijn eerste seizoen als eindverantwoordelijke. Nadat hij aanvankelijk had bedankt voor de eer om Roger Schmidt op te volgen, hapte Van Nistelrooij na gesprekken met algemeen directeur Marcel Brands toch toe. Die laatste moet nu samen met technisch directeur Earnest Stewart op zoek naar een nieuwe trainer voor volgend seizoen.

PSV is er eerst nog veel aan gelegen om het seizoen goed af te sluiten. De potentiële miljoenen uit de Champions League zijn belangrijk om de selectie in de zomer te versterken.