Kraay komt met PSV-nieuws: 'Aantal zaakwaarnemers heeft kwalijke rol gespeeld'

Kraay komt met PSV-nieuws: 'Aantal zaakwaarnemers heeft kwalijke rol gespeeld'

24 mei - 15:40 Laatste update: 15:47
86

Hans Kraay jr. vindt het bewonderenswaardig dat Ruud van Nistelrooij de eer aan zichzelf heeft gehouden is opgestapt bij PSV. De trainer voelde weinig vertrouwen meer vanuit de spelersgroep, technische staf en directie. Volgens Kraay hebben meerdere zaakwaarnemers een rol gespeeld bij het vertrek. 

Onlangs maakte De Telegraaf bekend dat diverse PSV-spelers hun beklag zouden hebben gedaan omtrent het functioneren van Van Nistelrooij. Kraay meldt dat het verhaal iets anders in elkaar steekt. "Ik ben erachter gekomen dat zaakwaarnemers van enkele spelers een kwalijke rol hebben gespeeld. Meer zaakwaarnemers hebben gelekt naar invloedrijke media dan de spelers zelf. Dat is mijn informatie na rondvraag. Er zijn geen bepalende spelers die direct op Brands of Stewart zijn afgestapt", aldus Kraay, geciteerd door ESPN

"Als je je in je hemd gezet voelt door de technische staf en door spelers, die hebben geklaagd bij zaakwaarnemers…Als het klaar is, is het klaar", vervolgt de oud-verdediger, die nog met Van Nistelrooij samenspeelde bij FC Den Bosch. "De timing van Van Nistelrooij snap ik volledig. Hij heeft het aangehoord en aangekeken. En hij is zó diep teleurgesteld, net op het moment dat het leek alsof er meer stabiliteit was. Hij heeft gewoon met zijn vrouw gezeten en dacht ik blaas het op." 

Voor Marciano Vink slaat het nieuws in als een bom. "Ik ben heel erg verbaasd. In een periode waarin het juist goed leek te gaan, is het verbazingwekkend dat er zoveel onrust ontstaat. Van Nistelrooij is een strijdvaardig persoon. Ik heb begrip voor het feit dat hij, wanneer er geen vertrouwen meer is, de eer aan zichzelf houdt."