Klaiber spreekt bewondering uit: 'Dat kampioenschap komt hem zo ongelooflijk toe'

Klaiber spreekt bewondering uit: 'Dat kampioenschap komt hem zo ongelooflijk toe'

25-05-2023 07:43
10

Sean Klaiber heeft diep respect voor Sébastien Haller. De Borussia Dortmund-aanvaller kan komend weekend beslag leggen op de Duitse landstitel, terwijl hij een jaar geleden nog de diagnose teelbalkanker kreeg.

"Blijkbaar heeft het zo moeten zijn", laat Klaiber, boezemvriend en oud-ploeggenoot bij FC Utrecht en Ajax van Haller, optekenen door het Algemeen Dagblad. "Altijd heeft Seb gezegd: Geloof me, het komt goed. En nu, tien maanden later, ís het goed. Echt, dat kampioenschap komt hem zo ongelooflijk toe." 

In juli 2022 hadden de families van Klaiber en Haller samen vakantie gevierd. Niet lang na thuiskomst werd de Utrecht-verdediger gebeld door zijn vriend. Haller vertelde het slechte nieuws. "Hij moest mij nog meer troosten dan ik hem", aldus Klaiber. "En tijdens zijn ziekte is hij gewoon door blijven trainen, hè. Man, hij heeft zo'n ijzersterk karakter. Daar kun je alleen maar diepe bewondering voor hebben."

Dortmund heeft een overwinning op FSV Mainz 05 nodig om zich te kronen tot Bundesliga-kampioen. "Als Seb straks juichend met die bokaal in zijn handen staat in Duitsland, dan juich ik vanaf hier stiekem een beetje met hem mee", besluit Klaiber.