Umtiti over Barça

Vernietigende uithaal naar Barça: 'Vier jaar in een gevangenis doorgebracht'

25 mei 2023 om 23:19
Laatste update: 26 mei 2023 om 08:40

Samuel Umtiti heeft in een interview vernietigend uitgehaald naar zijn voormalig werkgever FC Barcelona. De Franse verdediger voelde zich totaal niet op zijn plek bij de Spaanse grootmacht. 

De 29-jarige Umtiti vecht anno 2023 tegen degradatie met Lecce, maar is gelukkiger dan tijdens zijn periode bij Barcelona. "Ik wilde me enkel gewaardeerd, van waarde en gerespecteerd voelen. In Catalonië heb ik vier jaar in de gevangenis doorgebracht. Niet alleen op sportief vlak, maar ook in het dagelijks leven", aldus Umtiti in gesprek met Canal+

"Toen ik net naar Barcelona kwam, voelde ik respect", vervolgt de WK-winnaar van 2018. "Maar al snel voelde ik wantrouwen. Ik voelde me slecht en realiseerde me dat niemand nog in mij geloofde." Het afgelopen seizoen in Italië heeft Umtiti goed gedaan. "Het is goed hier. Ik heb mijn lach weer teruggevonden en daar ben ik de mensen hier dankbaar voor."

Wellicht keert Umtiti binnenkort terug naar Olympique Lyon, de club die hij in 2016 verliet. "Een tijdje terug kwam Alexandre Lacazette langs, mijn vriend. Het leuk ons leuk om samen te spelen voor we stoppen met voetbal". Lacazette staat onder contract bij Lyon, waarmee hij zevende staat in Ligue 1.