'Ook aan stoelpoten van Van der Sar gezaagd: interne twijfels over capaciteiten'

'Niemand is zeker bij Ajax: twijfels over kwaliteiten Van der Sar en Heitinga'

26 mei om 07:59
Laatste update: 26 mei om 08:45

Na de bestuursraad en de rvc van Ajax ligt nu ook Edwin van der Sar onder vuur. Dat meldt het Algemeen Dagblad vrijdagochtend. Van hogere hand zouden er twijfels zijn of Van der Sar zijn huidige positie wel aankan.

'De oud-keeper geniet op de dagelijkse werkvloer nog best wat steun', begint de ochtendkrant. 'Maar op bestuurlijk niveau zijn er al veel langer grotere twijfels over de capaciteiten van Van der Sar. Volgens het bestuur heeft de algemeen directeur een tekort aan visie, daadkracht en communicatie bij belangrijke onderwerpen binnen de club Ajax.'

Een snel vertrek van Van der Sar gaat er echter niet komen, omdat het hele bestuur op de schop gaat. De bestuursraad van Ajax heeft al aangegeven om te vertrekken en daardoor wankelt ook de raad van commissarissen. Dat laatstgenoemde orgaan heeft uiteindelijk de macht om Van der Sar weg te sturen.

Ook John Heitinga is nog lang niet zeker van zijn plek binnen Ajax. 'Ajax heeft baat bij een ervaren trainer, zo is de algemene opinie intern. Maar wie is dan de vraag. Ondertussen wordt Heitinga als een veredelde back-up aan het lijntje gehouden.' Volgens technisch directeur Sven Mislintat staat Heitinga op pole position, maar die uitspraken deed hij alweer ruim een maand geleden.