'Bayern München dreigt duurste aankoop aller tijden te verliezen aan PSG'

'Bayern München dreigt duurste aankoop aller tijden te verliezen aan PSG'

26 mei 2023 om 09:45

De kans bestaat dat Lucas Hernández, de duurste aankoop ooit van Bayern München, deze zomer naar Paris Saint-Germain vertrekt. L'Équipe meldt dat er een principe-akkoord is bereikt tussen de verdediger en de Franse koploper.

Of Hernández van club gaat wisselen, valt nog te bezien. Bayern München wil het tot medio 2024 lopende contract van de 27-jarige verdediger openbreken en verlengen, maar de laatste maanden zijn de onderhandelingen stilgevallen. PSG zou daardoor zijn kans schoon zien.

Als er geen contractverlenging komt, dan moet Bayern beslissen of Hernández misschien toch mag vertrekken. De Franse verdediger ziet een terugkeer naar Frankrijk wel zitten.

Hernández maakte vier jaar geleden voor tachtig miljoen euro de overstap van Atlético Madrid naar Bayern München. Daarmee is hij nog steeds de duurste aankoop in de clubgeschiedenis. Op het WK in Qatar liep de Fransman een zware knieblessure op, waarvan hij nog aan het revalideren is.

"Ik ben elke dag onder de indruk van zijn professionaliteit", zei trainer Thomas Tuchel onlangs over Hernández. "In mijn ogen is hij duidelijk een leider. Ik kan niet wachten tot we samen aan de slag kunnen."