'Arsenal ziet slager vertrekken om Bayer Leverkusen bij de hand te nemen'

'Arsenal ziet slager vertrekken om Bayer Leverkusen bij de hand te nemen'

26-05-2023 20:50 Laatste update: 21:02
5

Granit Xhaka speelt zondag zijn laatste wedstrijd voor Arsenal, weet het Duitse BILD te melden. De middenvelder van The Gunners gaat daadwerkelijk de overstap naar Bayer Leverkusen maken. 

Volgens de krant betaalt Leverkusen ongeveer vijftien miljoen euro voor de Zwitser, die de Duitse club agressiever moet maken en leiding moet gaan geven. De dertigjarige Xhaka heeft ervaring met de Bundesliga en speelde tussen 2012 en 2016 voor Borussia Mönchengladbach voordat hij naar Arsenal vertrok.

Xhaka verlaat de Londenaren zonder landstitel. Arsenal leek dit seizoen een goede kans te maken op het kampioenschap, maar vergooide de titelaspiraties in het laatste kwart van het seizoen. De tweede plek is wel veilig voor The Gunners, waardoor volgend seizoen Champions League-voetbal wordt gespeeld.

Leverkusen werd vorig seizoen nog derde in de competitie, maar strijdt deze keer in de laatste speelronde om plek zes. Die plek geeft recht op kwalificatie voor de Conference League. Het verschil met nummer zeven VfL Wolfsburg bedraagt één punt. Bij Leverkusen speelt Jeremie Frimpong een sterk seizoen: de Nederlander zou op de radar staan van meerdere topclubs. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!