'PSV wil langer verblijf Branthwaite realiseren maar stuit op 'enorme' vraagprijs'

'PSV wil langer verblijf Branthwaite realiseren maar stuit op 'enorme' vraagprijs'

26-05-2023 22:12
131

PSV heeft de afgelopen periode meerdere pogingen ondernomen om Jarrad Branthwaite langer aan de club te binden. Dat meldt het Eindhovens Dagblad, dat een langer verblijf van de Engelsman in Eindhoven hoogst onzeker acht.

Branthwaite wordt door PSV gehuurd van Everton. De centrale verdediger groeide dit seizoen onder de vertrokken Ruud van Nistelrooij uit tot een basisspeler. PSV zou graag langer met hem doorgaan, maar Everton laat hem niet zomaar gaan. 

De Premier League-club, die nog altijd kan degraderen, vraagt op dit moment minstens twaalf miljoen pond, weet het ED. Dat is omgerekend zo’n 13,5 miljoen euro. PSV vindt dat bedrag te hoog en gaat om die reden andere alternatieven onderzoeken.

Everton zou wel interesse hebben in een verkoop en ook andere clubs zouden Branthwaite op de korrel hebben. 'Verhuur zou de enige mogelijkheid zijn voor PSV, maar lijkt op dit moment niet meer aannemelijk. PSV wil via de basis van het eigen elftal namelijk ook transferwaarde kweken. Bij voorkeur voorin het elftal overigens', meldt Rik Elfrink.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!