Schreuder tekent vier maanden na ontslag bij Ajax in Verenigde Arabische Emiraten

Schreuder tekent vier maanden na ontslag bij Ajax in Verenigde Arabische Emiraten

27-05-2023 21:34
25

Alfred Schreuder heeft een nieuwe club gevonden. De vijftigjarige ex-trainer van Ajax gaat definitief aan de slag bij Al Ain, zo maakt de club uit de Verenigde Arabische Emiraten zaterdag bekend.

Schreuder werd eind januari ontslagen bij Ajax, na een reeks teleurstellende resultaten. Sindsdien was hij clubloos. Hij werd nog even in verband gebracht met een terugkeer naar Club Brugge en de Griekse topclub Olympiakos, maar zijn nieuwe werkgever wordt Al Ain, een van de grootste clubs in de Verenigde Arabische Emiraten en tevens recordkampioen. 

Schreuder neemt het stokje over van de Oekraïner Sergiy Rebrov. Diverse media meldden eerder al dat Schreuder keeperstrainer Carlo l'Ami meeneemt, met wie hij al samenwerkte in België. Ook zijn broer Bart gaat hem vermoedelijk bijstaan. Naast Ajax was de Barnevelder ook werkzaam bij FC Twente, Hoffenheim en Club Brugge. Daarnaast was hij assistent van Julian Nagelsmann bij Hoffenheim, van Erik ten Hag in Amsterdam en van Ronald Koeman bij FC Barcelona.