PSG dankt Messi en kroont zich weer tot kampioen van Frankrijk

PSG dankt Messi en kroont zich weer tot kampioen van Frankrijk

27-05-2023 22:47 Laatste update: 22:49
37

Paris Saint-Germain heeft zich zaterdag tot kampioen van Frankrijk gekroond. Het sterrenensemble speelde met 1-1 gelijk op bezoek bij Strasbourg, maar het was genoeg om de titel veilig te stellen.

PSG trad onder meer aan met Lionel Messi en Kylian Mbappé. De twee stonden aan de basis van de eerste grote kans van de wedstrijd. De Argentijn zette zijn teamgenoot na tien minuten alleen voor doelman Matz Sels, maar de Belg kwam als winnaar uit de strijd. Niet veel later liet de thuisploeg van zich horen. Habib Diallo onderschepte een terugspeelbal, omspeelde Gianluigi Donnarumma, maar kreeg de bal vanuit een lastige hoek niet in het doel.

Na een halfuur voltrok zich eenzelfde scenario. De sterk keepende Sels voorkwam met een goede reflex een treffer van Renato Sanches, waarna Diallo aan de andere kant weer tegenover Donnarumma stond. Dit keer spatte zijn inzet uiteen op de paal. Het stond zodoende nog doelpuntloos gelijk halverwege.

In de tweede helft stond het sterrenduo van PSG op. Mbappé vond Messi in het strafschopgebied en de Argentijnse ster schoot onberispelijk raak. Hij sluit het seizoen in de Ligue 1 daardoor af met zestien doelpunten en zestien assists. De Parijzenaars wisten de kampioenswedstrijd uiteindelijk niet te winnen. Kevin Gameiro maakte nog gelijk. Sels bleek in de slotfase nogmaals een sta in de weg voor Mbappé, maar het mocht de pret niet drukken. 

Voor PSG is het de elfde landstitel in de historie en de negende in de laatste elf seizoenen. Tot grote vreugde leidde het amper bij de ploeg van coach Christophe Galtier. Strasbourg, dat zich definitief veilig speelde, was minstens zo enthousiast.