Buitengesloten Kahn zoekt media op: 'De ergste dag van mijn leven'

Buitengesloten Kahn zoekt media op: 'De ergste dag van mijn leven'

28-05-2023 10:47
54

Oliver Kahn wist voor de kampioenswedstrijd van Bayern München tegen 1. FC Köln al dat hij ontslagen zou worden. De op straat gezette CEO kreeg te horen dat hij niet welkom was in het stadion.

Het was al geruime tijd onrustig binnen Bayern. Op het veld had Der Rekordmeister het ook lastig, toch kon de club de hegemonie in stand houden. Door een 1-2 overwinning op Köln en puntenverlies van Borussia Dortmund was het kampioenschap zaterdag een feit. Kahn was niet aanwezig bij de festiviteiten. "Ik mocht niet meer afreizen naar Keulen", zegt hij tegen BILD. "Ook mocht ik niet bij het kampioensfeest aanwezig zijn."

"Dat het mij is ontnomen dit te vieren met de jongens maakt het de ergste dag van mijn leven", aldus Kahn, die de Bayern-selectie via Twitter feliciteerde. In tegenstelling tot Kahn zat technisch directeur Hasan Salihamidzic wel in het stadion, maar ook laatstgenoemde is uit zijn functie ontheven. 

Kahn, die wordt opgevolgd door Jan-Christian Dreesen, zat sinds 2020 in het bestuur bij Bayern. Een jaar later volgde hij Karl-Heinz Rummenigge op als bestuursvoorzitter. Salihamidzic was sinds 2017 technisch directeur in Beieren. Er wordt nog naar een opvolger gezocht. Max Eberl, die eenzelfde rol bij RB Leipzig vervult, is in beeld.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!