Kraay: 'Ik denk wel dat hij de nieuwe trainer van PSV gaat worden'

Kraay: 'Ik denk wel dat hij de nieuwe trainer van PSV gaat worden'

28-05-2023 13:23
51

Hans Kraay junior acht de kans zeer groot dat Peter Bosz de nieuwe trainer van PSV wordt. De ESPN-analist weet genoeg, nadat hij gehoord heeft wat de Eindhovense profielschets is in de zoektocht naar een opvolger van Ruud van Nistelrooij.

"PSV zoekt naar een trainer met een handtekening, met een herkenbare voetbalstijl. Dat lees je overal", begint Kraay bij Goedemorgen Eredivisie. "Peter Bosz heeft nauwelijks prijzen gewonnen, hij heeft nogal nadrukkelijk gesolliciteerd in praatprogramma's om trainer van Ajax te worden. Ik zeg ook niet dat Peter Bosz de trainer van PSV móét worden. Dat zeg ik absoluut niet. Maar ik denk wel dat Peter Bosz de trainer gáát worden. Omdat ze een aanvallende stijl willen hebben, ze willen een handtekening. Ik zeg niet dat het mijn keuze is, maar ik denk dat het hun keuze gaat worden."

Aad de Mos heeft niets tegen Bosz, maar zou zelf een andere keuze maken. "Ik denk dat hij bewezen heeft bij Ajax dat hij de kwaliteiten heeft. Ik heb ook een beetje gekeken naar alle mogelijkheden. Eén naam is niet voorbij gekomen: Thomas Letsch. Als je het voor elkaar krijgt om Bochum nog te redden, zoals zij ervoor stonden, dan heb je het in je vingers. Als ik td was dan zou ik dat durven. Hij heeft bij mij een goede indruk achtergelaten door wat hij gedaan heeft bij Vitesse en nu ook bij Bochum. Hij heeft één nadeel: dat hij net als Schmidt uit de Red Bull-stal komt. Maar ik zou het een goede kandidaat vinden."

Stan Valckx, die tussen 2004 en 2008 technisch manager was van PSV, is niet helemaal overtuigd van Bosz. "Ik vind Bosz een goede trainer, maar ik denk dat het echt een Ajax-trainer is. Hij wil heel aanvallend spelen. Dat is eigenlijk niet de school van PSV en dan hebben ze wel heel veel nieuwe spelers nodig. Wim Jonk is een goede kandidaat, maar ook Maurice Steijn. Als ik td zou zijn, zou ik hem in ieder geval als één van de kandidaten zien."