PSG-doelman met 'ernstig' hoofdletsel in ziekenhuis na ongeluk met paard

PSG-doelman met 'ernstig' hoofdletsel in ziekenhuis na ongeluk met paard

28-05-2023 14:32 Laatste update: 14:45
5

Paris Saint-Germain-doelman Sergio Rico is opgenomen in het ziekenhuis nadat hij betrokken is geraakt bij een ongeval met een paard. Er gaan verschillende scenario's rond in de Spaanse media. 

Volgens PSG is zijn toestand 'ernstig., maar stabiel'. Het Spaanse persbureau EFE weet dat Rico in het dorp El Rocío van een paard gevallen en hij heeft daarbij onbekend hoofdletsel opgelopen. De krant AS heeft een andere lezing. 'Mensen uit de omgeving van de speler houden vol dat de doelman in El Rocío was en in de nek werd geraakt door een weggelopen paard, wat het trauma veroorzaakte', klinkt het.

De reservekeeper van de Franse kampioen is overgebracht naar de eerste hulp van een ziekenhuis in Sevilla. Daar wordt hij volgens de laatstgenoemde bron opgenomen in afwachting van de relevante tests door het medische personeel. Sevilla, de voormalig werkgever van Rico, plaatste een bericht op Twitter en wenste Rico veel beterschap.

Rico verliet in 2019 Sevilla voor een nieuw avontuur in de Premier League bij Fulham. Een jaar later vertrok hij naar PSG, waar hij dit seizoen de stand-in is van Gianluigi Donnarumma. Hij zat zaterdag nog op de bank in het Ligue 1-duel met Strasbourg (1-1). Het contract van Rico loopt na het huidige seizoen nog één jaar door.