'PSV wikt en weegt, wil schoon schip maken en zet verschillende zaken on hold'

'PSV wikt en weegt, wil schoon schip maken en zet verschillende zaken on hold'

29-05-2023 09:07 Laatste update: 10:12
176

PSV gaat in de komende weken schoon schip maken, zo meldt het Eindhovens Dagblad. De verwachting is dat de bezem door de technische staf gaat, terwijl er in de selectie ook veel mutaties plaats zullen vinden.

Nu PSV zeker is van de voorronde van de Champions League gaat de bezem door de staf en selectie, zo schrijft het ED. Na afloop van het treffen met AZ 'liet Rutten nog een deurtje open', maar PSV lijkt een nieuwe hoofdtrainer aan te willen stellen. Het is niet volledig uitgesloten dat de Eindhovenaren Rutten willen behouden als 'superassistent', in het geval dat er een minder ervaren of buitenlandse trainer wordt gehaald. Volgens het ED zou dat echter niet de meest logische keuze zijn, omdat PSV het huidige seizoen snel achter zich wil laten.

De verwachting was al dat huurlingen Jarrad Branthwaite, Thorgan Hazard en Fábio Silva allemaal terug zouden gaan naar hun eigenlijke werkgevers. Het ED meldt dat nu opnieuw. Ook staan Joël Drommel, Jordan Teze, Ibrahim Sangaré en Érick Gutiérrez nog steeds op de nominatie om te vertrekken, terwijl PSV Stijn Spierings nog altijd op de verlanglijst heeft staan.

Volgens het ED 'wikt en weegt' PSV over inkomende transfers. Een aantal zaken is echter on hold gezet door het vertrek van Ruud van Nistelrooij. De nummer twee van de Eredivisie heeft eerst duidelijkheid nodig over de nieuwe trainer en zijn speelwijze, zodat aankopen daar ook op afgestemd kunnen worden.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!