Van den Boomen over gesprek Mislintat

Hoe Mislintat in anderhalf uur Van den Boomen wist te overtuigen

29 mei om 17:36
Laatste update: 29 mei om 17:45

Sven Mislintat had de ogen al langere tijd op Branco van den Boomen gericht, die maandag werd gepresenteerd als eerste aanwinst van Ajax. De middenvelder stelt in gesprek met De Telegraaf dat de nieuwe technisch directeur meerdere redenen had om concreet te zijn. 

Van den Boomen sprak vóór het afleggen van zijn medische keuring met De Telegraaf. "Tijdens het gesprek dat ik met hem voerde en mij over de streep trok om voor Ajax te kiezen, zei hij dat mijn data en prestaties bij Toulouse hem toen al geregeld opvielen. Het gesprek van bijna anderhalf uur met Mislintat beviel me erg goed. Daardoor wist ik helemaal zeker dat ik wilde terugkeren. We hebben tot in de details over voetbal gesproken. Hoe hij het spelletje ziet en ik dat zie."

De middenvelder verliet Jong Ajax in 2014 en belooft dat het er negen jaar later heel anders zal uitzien. "Ik ben nu de vader van een dochtertje en ons tweede kindje is op komst. Ik sta heel anders in het leven en heb me als speler goed doorontwikkeld. Ik heb nooit opgegeven en stevige stappen gemaakt, met de Franse bekerwinst als absolute beloning", besluit Van den Boomen. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!