Verbazing om Oranje-uitverkiezingen Blind en Noppert: 'Het is profvoetbal, toch?'

Van Basten verbaasd door Oranje-uitverkiezing: 'Deze keuze is too much'

30 mei om 07:22

Marco van Basten, Ronald de Boer en Ronald Waterreus begrijpen weinig van bepaalde keuzes van Oranje-bondscoach Ronald Koeman. De keuzeheer maakte maandag zijn definitieve selectie voor de Final Four van de Nations League bekend.

Onder de lat kiest Koeman voor Justin Bijlow, Mark Flekken en Andries Noppert. "Het feit dat Jasper Cillessen er niet bij zit, is te begrijpen. Dat hebben we allemaal gezien", oordeelt Waterreus bij Rondo op Ziggo Sport. "Dat Noppert er met één wedstrijd in zes maanden wél bij zit, vind ik heel apart. Als Frenkie de Jong er één had gespeeld, had ik dat gesnapt. Maar Noppert heeft zes maanden niet gekeept, dan is het apart dat je gelijk bij Oranje zit."

De Boer heeft na een 'fantastisch WK' begrip voor de keuze voor Noppert. "Het is profvoetbal toch?", countert Waterreus. "Als je Jasper niet meeneemt, zou ik altijd nog Bart Verbruggen selecteren. Hij gaat wel naar het EK met Jong Oranje, dus dat is dan de verklaring, maar na één wedstrijd Noppert al meenemen… Dat is echt overdreven."

Daley Blind
Van Basten is juist verrast door de uitverkiezing van Daley Blind, die tot slechts vier Bundesliga-optredens voor Bayern München kwam. "Dat is vreemd. Ik denk dat het zo zou moeten zijn dat spelers ritme hebben als ze bij Oranje komen. Als je zo weinig hebt gespeeld als Blind, is dat lastig", aldus San Marco. "Ronald kijkt naar jongens die hij al kent. Hij selecteert spelers die hij al veel gebruikt heeft en wil een eenheid smeden. Alleen deze keuze voor Blind is too much."

De Boer denkt dat Blind voor het laatst is opgeroepen voor het Nederlands elftal. "Je hebt nu Nathan Aké en Tyrell Malacia al op zijn positie, terwijl op het middenveld Lutsharel Geertruida, Mats Wieffer en Frenkie in zijn rol kunnen spelen. Blind verdient alle respect, maar dit is wel zijn laatste kunststukje."