'Mislintat staat voor 'duivels dilemma', Ajax lijkt voor 'Rutte-route' te kiezen'

'Mislintat staat voor 'duivels dilemma', Ajax lijkt voor 'Rutte-route' te kiezen'

30 mei 2023 om 08:07

Sven Mislintat, technisch directeur bij Ajax, staat voor een 'duivels dilemma', schetst De Telegraaf. De Duitser moet binnen afzienbare tijd bepalen of John Heitinga ook volgend seizoen aan het roer staat.

'Wat de trainerspositie betreft, staat Mislintat – door het geschutter van zijn mededirecteuren Edwin van der Sar en Maurits Hendriks – voor een duivels dilemma', schrijft de ochtendkrant. Volgens De Telegraaf lijken de dagen van Heitinga geteld. Veel spelers lopen juist weg met de 39-jarige oefenmeester, terwijl ook Frank Rijkaard pleit voor een nieuwe kans voor Heitinga in het nieuwe seizoen.

'Als Mislintat er tegen de zin van de voetballers in wel voor kiest om afscheid van Heitinga te nemen, dan mag – zo vinden velen binnen Ajax – de interim-coach niet als enige voor de bus worden gegooid en zou dat ook niet zonder gevolgen mogen blijven voor Van der Sar en Hendriks', klinkt het. 'Al is bijna iedereen ervan overtuigd dat zij voor de Rutte-route (sorry zeggen en vrolijk doorgaan) kiezen in plaats van de Van Nistelrooij-route (de eer aan zichzelf houden en opstappen).'

Ajax mist naar verluidt het leiderschap om voor het 'Kahn- en Salihamidzic-scenario' te kiezen. De CEO en technisch directeur van Bayern werden een uur na het pakken van de Duitse landstitel op straat gezet.