Nieuwe details over Berghuis-incident: 'Totaal niet gefrustreerd of chagrijnig'

Nieuwe details over Berghuis-incident: 'Totaal niet gefrustreerd of chagrijnig'

30 mei - 15:18
308

Leon ten Voorde, FC Twente-clubwatcher voor TC/Tubantia, deelt nieuwe informatie over het incident waar Steven Berghuis bij betrokken was. De Ajax-middenvelder deelde na het duel met Twente (3-1) een vuistslag uit aan een fan van de thuisploeg.

Ten Voorde meldde zondag, op basis van een anonieme bron, dat Berghuis het opnam voor Brian Brobbey, die racistisch bejegend werd. "Ik wil vertellen wat er is gebeurd", begint de journalist in de podcast De Ballen Verstand. "Ik was er zelf niet bij. Ik stond om het hoekje, dus ik heb wel het een en ander meegekregen. Ik zag dat Ajax-speler keurig handtekeningen aan het uitdelen waren. Heitinga gaf op dat moment een persconferentie en ik stond buiten te wachten, want ik had geen belang bij Ajax."

"Spelers van Ajax liepen langs mij heen. Tadic en Berghuis kwamen samen langs", vervolgt Ten Voorde. "Berghuis kende mij natuurlijk vanuit de jeugdopleiding, dus ik maakte even een praatje met hem. Hij was echt niet gefrustreerd. Hij glimlachte en vroeg hoe het met mij was. Ik zal om sportieve redenen maar even niet vragen hoe het met jou is, antwoordde ik. Hij zei: deze middag is het seizoen van Ajax."

"Toen liep die totaal niet gefrustreerd of chagrijnig weg. Een minuut later is het geëscaleerd", legt de journalist de situatie uit. Ten Voorde verklaart waarom hij een anonieme getuige heeft opgevoerd en dus met honderd procent zekerheid te zeggen is dat Berghuis voor Brobbey op de bres sprong. "Hij stond er met zijn zoon bovenop en dit is gebeurd. Voor deze persoon steek ik mijn hand in het vuur, want ik ken hem. Ik heb hem gisteren nog gebeld en om bevestiging gevraagd. Mijn interpretatie is dat Brobbey voor Berghuis in de bus is gestapt. Toen is er wat geroepen. Berghuis heeft zich laten opfokken en ook naar hem is wat geroepen."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s