Van Hanegem kiest opvallende beste speler Feyenoord: 'Iedereen zegt de captain'

Van Hanegem kiest opvallende beste speler Feyenoord: 'Iedereen zegt de captain'

30-05-2023 17:26
70

Willem van Hanegem heeft een afwijkende mening over de uitblinkers van Feyenoord in het afgelopen kampioensjaar. Veel mensen noemen Orkun Kökcü als beste speler, maar De Kromme vindt dat Gernot Trauner die eretitel moet krijgen. Dat vertelde hij in de Willem & Wessel podcast van het Algemeen Dagblad.

Trauner is voor Van Hanegem de absolute beste speler van dit Feyenoord. "Hij is gewoon heel belangrijk. Over het geheel genomen, ten opzichte van je elftal, was hij een hele belangrijke speler."

Één van de belangrijkste dingen volgens Van Hanegem, is dat Trauner altijd het team beter laat spelen. "Hij speelt gewoon heel goed. Echt in het belang van het elftal. Als hij goed speelt dan zie je dat de rest ook wat zekerder is. Zoals hij speelt is heel simpel. Maar dat is wel het moeilijkste."

Van Hanegem vindt dat aanvoerder Kökcü erg belangrijk was, maar niet het hele seizoen echt geweldig. "Iedereen zegt dan Kökcü onze aanvoerder. Dat vind ik dan niet. Natuurlijk heeft hij een goed seizoen gedraaid. De laatste maanden, de tweede helft, toen is hij wel echt goed geworden. Dan kun je niet zeggen, hij heeft een heel seizoen geweldig gespeeld. Dat is bijna onmogelijk voor elke speler."