Mislintat neemt geen blad voor de mond en wil Ajax op twee posities versterken

Mislintat neemt geen blad voor de mond en wil Ajax op twee posities versterken

02-06-2023 10:09 Laatste update: 10:27
158

Sven Mislintat wil na de komst van Branco van den Boomen doorpakken. Het versterken van twee posities heeft zijn voorkeur: Ajax zoekt een spits en rechtsbenige centrale verdediger, bevestigt de nieuwe technisch directeur.

Mislintat noemt de twee posities als 'voorbeelden', wat doet vermoeden dat er nog veel meer spelers de overstap naar Amsterdam zullen maken deze zomer. "Als je puur naar de aantallen kijkt, hebben we die niet", wordt Mislintat geciteerd door Voetbal International. Ajax laat huurling Lorenzo Lucca gaan en heeft geen alternatief voor Timber. "Elke positie moet dubbel bezet zijn, dus in aantallen komen we tekort. En dan hangt het van de markt af wie er blijven."

Mislintat is expliciet op zoek naar spelers die in de Ajax-filosofie passen. "Ze moeten zich onze speelstijl eigen kunnen maken. Dat geldt overigens ook voor de trainer. Voor een club als Ajax, gezien de manier waarop wij denken, is het duidelijk dat technische en stijlvolle spelers het meest interessant zijn. Alleen denk ik ook in de andere aspecten van ons totaalvoetbal. De bal moet bij balverlies snel terug in de ploeg zijn. Spelers moeten ultrafit zijn. Die kenmerken zoek ik bij spelers. Het is mijn verantwoordelijk om dat proces te bewaken."

Mislintat sprak donderdagmiddag uitgebreid met de pers. Kort daarvoor maakte Ajax bekend op zoek te gaan naar een nieuwe trainer. John Heitinga gaat ook niet verder als assistent.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!