'Manchester United luistert naar Ten Hag en praat over twee potentiële spitsen'

'Manchester United luistert naar Ten Hag en praat over twee potentiële spitsen'

02-06-2023 11:02
24

Manchester United is druk bezig Erik ten Hag een nieuwe spits te bezorgen. Met twee clubs is al gesproken, weet The Athletic: Eintracht Frankfurt en Atalanta Bergamo, voor respectievelijk Randal Kolo Muani en Rasmus Højlund.

John Murtough, technisch directeur van Manchester United, zou 'detailed talks' hebben gehouden over de mogelijke komst van Kolo Muani en Højlund. Tottenham Hotspur-vedette Harry Kane geldt nog steeds als de absolute topprioriteit op Old Trafford, maar de komst van Højlund ligt op dit moment meer voor de hand.

Højlund heeft met SEG voor hetzelfde management als Ten Hag gekozen en Atalanta staat open voor zijn vertrek als de juiste prijs op tafel komt. Hoe hoog dat bedrag ligt, is vooralsnog onduidelijk. Højlund maakte een jaar geleden de overstap van Sturm Graz naar Atalanta Bergamo en scoorde acht keer in de Serie A.

Kolo Muani geldt eveneens als alternatief voor Kane, maar is een stuk duurder. Vorig jaar zette hij nog zijn handtekening onder een nieuw, vijfjarig contract bij Eintracht Frankfurt. De Duitse club zou minimaal tachtig miljoen euro eisen van geïnteresseerde clubs.

Manchester United houdt ook Victor Osimhen (Napoli) in de gaten, maar hij lijkt niet weg te mogen. De Engelse grootmacht stelde vorige week het Champions League-ticket veilig en wil op korte termijn nieuwe spelers gaan halen. Vorig jaar kwamen The Mancunians traag op gang. Tyrell Malacia was op 5 juli 2022 pas de eerste aankoop van Ten Hag en consorten.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!