'PSV kan overbodige Baumgartl definitief lozen en toch nog transfersom ontvangen'

'PSV kan overbodige Baumgartl definitief lozen en toch nog transfersom ontvangen'

02-06-2023 11:56
41

Timo Baumgartl kan volgens de Duitse tak van Sky Sport een overstap maken naar VfB Stuttgart. De verdediger is overbodig geworden in Eindhoven en werd de afgelopen twee jaar al uitgeleend aan Union Berlin. Voor Baumgartl zou die transfer een terugkeer betekenen naar zijn jeugdliefde.

Baumgartl werd op de tribune gespot tijdens het duel in de play-offs tegen Hamburger SV. Stuttgart pakte door die wedstrijd met 3-0 te winnen een goede uitgangspositie om in de Bundesliga te blijven. Baumgartl zou zelf open staan voor een terugkeer bij zijn oude club, ook omdat hij zeker niet terug wil naar Eindhoven. De Duitser heeft nog een contract bij PSV tot 2024, waardoor Stuttgart een bedrag van één of twee miljoen euro zal moeten betalen.

Wedden

Meer odds

Voor Baumgartl was het laatste jaar lastig, omdat hij de diagnose teelbalkanker kreeg. Uiteindelijk was hij bij Union Berlin niet meer nodig, waardoor hij nu tussen wal en schip is gevallen. Baumgartl speelde van 2011 tot 2019 al voor Stuttgart, alvorens hij voor twaalf miljoen euro de overstap maakte naar Eindhoven. 

In totaal speelde Baumgartl 36 duels voor PSV, waarin hij twee keer wist te scoren. Een onbetwiste basisplek wist hij niet af te dwingen bij de Eindhovenaren. Naast Baumgartl wil ook de Mexicaan Érick Gutiérrez graag vertrekken bij PSV.