'Simons in nadrukkelijke belangstelling Arsenal: PSV wil recordtransfer'

'Simons in nadrukkelijke belangstelling Arsenal: PSV wil recordtransfer'

02-06-2023 13:17 Laatste update: 13:29
380

Xavi Simons mag dromen van een transfer naar de Premier League. Arsenal heeft 'nadrukkelijke belangstelling' voor de twintigjarige PSV-uitblinker, melden Voetbal International en het Eindhovens Dagblad.

Veel Europese topclubs zijn in de markt voor Simons, die tijdens zijn debuutseizoen bij PSV veel indruk maakte. De winnaar van de VP Award kroonde zich met negentien goals tot (gedeeld) topscorer van de Eredivisie en gaf ook nog eens acht assists. Het levert hem serieuze belangstelling van onder meer Arsenal op. De nummer twee van de Premier League zou deze zomer een poging kunnen wagen.

PSV stelt zich bij voorbaat hard op in de onderhandelingen. Simons is volgens de club een 'megabedrag waard', schrijft het Eindhovens Dagblad. 'De sportieve leiding zal normaal gesproken nooit akkoord gaat met een bedrag dat geen recordtransfer zou opleveren'. Cody Gakpo vertrok afgelopen winter voor 50 miljoen euro naar Liverpool en is daarmee de duurste vertrekker in de PSV-geschiedenis.

Op de achtergrond doet PSV er alles aan om Simons langer in het Philips Stadion te houden. Het is geen geheim dat in zijn tot medio 2027 lopende contract een Paris Saint-Germain-clausule staat: voor twaalf miljoen euro kan de Oranje-international terugkeren naar de Franse hoofdstad, mits hij dat zelf wil. PSV wil het contract openbreken, verlengen, opwaarderen én de clausule eruit slopen.

Dat Arsenal wordt genoemd, is overigens niet heel gek. Simons ruilde onlangs zaakwaarnemer Rafaela Pimenta in voor Darren Dein, de zoon van David Dein, voormalig mede-eigenaar en vice-voorzitter van Arsenal. "In de zomer heb ik gesprekken met de club, dat weet iedereen. Mijn prioriteit ligt bij PSV", zei Simons afgelopen zondag na de laatste wedstrijd van het seizoen, waarin PSV het tweede Champions League-ticket veroverde. "Er zijn veel factoren die meespelen de komende tijd... Ik ga zien wat er gaat gebeuren."