Xavi over gedrag Mourinho: 'Hoop dat ik nooit zo in beeld kom'

Xavi over gedrag Mourinho: 'Hoop dat ik nooit zo in beeld kom'

03-06-2023 14:57
24

Xavi vindt dat José Mourinho het goede voorbeeld moet geven. De trainer van FC Barcelona werd op de persconferentie van zaterdag voorafgaand aan het duel met Celta de Vigo gevraagd hoe hij naar de Portugese oefenmeester kijkt.

Mourinho verloor deze week met AS Roma de Europa League-finale van Sevilla na penalty's. De coach ging na afloop van het duel zijn boekje te buiten door scheidsrechter Anthony Taylor verbaal te belagen. "Dat is lastig, omdat iedereen naar zijn gevoel handelt", aldus Xavi. "Je kunt je benadeeld voelen, zeker in een finale, maar spelers en trainers moeten een voorbeeld zijn. Net zoals wij niet beledigd willen worden, omdat wij degenen zijn die het goede voorbeeld moeten geven. Gedrag is belangrijk en ik hoop dat ik zo nooit in beeld kom."

FC Barcelona is kampioen van Spanje en dus is de Spaanse pers net als Xavi al druk bezig met het volgende seizoen. "Ik kan niet ingaan op namen. De club kent mijn prioriteiten en heeft zelfs al de namen. Ik moet dit delen met de clubleiding en niet met de pers. De club is optimistisch, net als de president, maar niets is definitief. Laten we kijken hoe het allemaal gaat lopen. Ik wil graag de beste spelers hebben, maar weet niet wie we kunnen halen en wie niet."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!