Sparta gaat door met De Guzman

Sparta licht optie in contract van vedette (35): 'Heeft zijn waarde hier bewezen'

3 juni 2023 om 16:29

Sparta Rotterdam heeft de optie in het contract van Jonathan de Guzmán gelicht. De 35-jarige middenvelder is ook volgend seizoen op Het Kasteel te bewonderen. 

Sparta maakt via de officiële kanalen bekend dat De Guzmán nog een seizoen doorgaat in Rotterdam. De Guzmán kwam in de zomer over van het Griekse OFI Kreta en speelde sindsdien 21 wedstrijden in de Eredivisie. Daarin scoorde hij twee keer en gaf hij een assist.

Technisch directeur Gerard Nijkamp is blij met de uitkomst van de gesprekken tussen beide partijen. "Jonathan heeft dit seizoen zijn waarde bewezen in het team. Natuurlijk vanwege zijn ervaring, maar met name voetballend heeft hij een belangrijke inbreng gehad in het succesvolle Eredivisieseizoen dat we met elkaar hebben gehad. We zijn daarom blij dat hij ook volgend seizoen bij ons blijft", laat de bestuurder weten op de clubsite.

De Guzmán is voorlopig nog niet klaar als prof en mag spreken van een fraaie carrière. De middenvelder brak door bij Feyenoord en speelde vervolgens onder meer voor RCD Mallorca, Villarreal, Swansea City, SSC Napoli en Eintracht Frankfurt.