Nederlands getint Wolfsburg verspeelt voorsprong, Barcelona wint Champions League

03-06-2023 17:57 Laatste update: 18:15
11

FC Barcelona heeft zaterdag in de finale van de Champions League voor vrouwen een fraaie comeback bewerkstelligd. Het Nederlands getinte VfL Wolfsburg kwam op een 0-2 voorsprong, maar zag deze in de tweede helft verdampen: het werd 3-2 voor de Catalanen in een uitverkocht Philips Stadion.

Bij Wolfsburg stonden Jill Roord, Dominique Janssen en Lynn Wilms in de basis. De Duitse club begon meer dan goed aan de finale in Eindhoven: Ewa Pajor strafte opbouwend geklungel van Barça na drie minuten af en zette Wolfsburg op voorsprong. Alexandra Popp zorgde na ruim een half uur zelfs voor de 0-2 en daarmee zat Wolfsburg op rozen.

De Champions League leek bij het rustsignaal hard op weg naar de drie Nederlanders, maar daar stak Barcelona een stokje voor in de tweede helft. In de tweede helft sloeg Barça direct tweemaal toe. Patricia Guijjarro trok in slechts twee minuten de stand gelijk. Barça rook bloed na de 2-2 en Wolfsburg moest vol inzetten op de verdediging.

Met nog twintig minuten te gaan werd de ban nogmaals gebroken door Barça. Fridolina Rolfö zette de Catalaanse club voor het eerst op voorsprong. Die voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Het uitverkochte Philips Stadion werd getrakteerd op een doelpuntrijk duel: ruim 34.000 toeschouwers waren aanwezig in het stadion van PSV.