Keane roept op tot transfer na zoveelste fout De Gea: 'Hij is geen topkeeper'

Keane roept op tot transfer na zoveelste fout De Gea: 'Hij is geen topkeeper'

4 juni om 10:34
Laatste update: 4 juni om 10:36

Roy Keane vindt dat Manchester United een nieuwe doelman nodig heeft. De clubicoon van The Red Devils zag David de Gea de zoveelste fout maken tijdens de FA Cup-finale tegen stadsgenoot Manchester City.

"De Gea is simpelweg niet goed genoeg, wil je als club op het allerhoogste niveau om de prijzen strijden", aldus Keane als analist bij ITV. Hij zag de sluitpost naar eigen zeggen blunderen bij het winnende doelpunt van City-middenvelder Ilkay Gündogan. "Manchester United moet een nieuwe keeper halen. Ze hebben een spits van wereldklasse nodig en een nieuwe keeper."

Keane, die tussen 1993 en 2005 maar liefst 323 officiële duels voor United speelde, vervolgt: "Ik word er ziek van om dat steeds te moeten zeggen. Topkeepers helpen je de wedstrijd door op de cruciale momenten. Hij had het verschil kunnen maken. Je verwacht van je keeper dat hij de bal pakt bij die kans en dat deed hij niet. En nu zien we hier City de titel vieren. Manchester United heeft een topkeeper nodig en dat is hij niet."