Cerny staat open voor Feyenoord

Kraay sprak met 'voor Feyenoord perfecte' speler: 'Staat er volle bak voor open'

4 juni 2023 om 12:30
Laatste update: 12 juni 2023 om 09:30

Vaclav Cerny staat open voor een overstap naar Feyenoord. Dat heeft Hans Kraay junior zondagochtend laten weten bij Goedemorgen Eredivisie. Of de landskampioen een concreet aanbod heeft liggen voor de FC Twente-aanvaller, is nog niet duidelijk. 

Twente nam Cerny in de zomer van 2021 definitief over van FC Utrecht. In zijn eerste seizoen miste hij een aantal wedstrijden vanwege een knieblessure. Dit seizoen is hij één van de blikvangers bij de Tukkers. De linkspoot was in 32 Eredivisie-duels goed voor dertien goals en elf assists.

De 25-jarige Tsjech, die in de belangstelling staat van onder meer AZ en VfL Wolfsburg, zou Feyenoord een mooie stap vooruit vinden, weet Hans Kraay. "Ik heb het hem ook nog gevraagd, en dat zou hij wel willen. Feyenoord heeft vanaf de zijkanten een verfrissing nodig. Maar ook doelpunten en assists. Als je hem nu ziet dartelen als een vrije rechtsbuiten… Dan weet ik dan Wolfsburg hem wil, en AZ hem wil, maar ik zou het een speler vinden die perfect bij Feyenoord zou passen. En hij staat er volle bak voor open."

De gewilde Cerny, die lang voor Ajax uitkwam, staat nog tot medio 2025 onder contract bij Twente, waarmee hij zondag tegen sc Heerenveen een plek in de finale van de play-offs om Europees voetbal kan veiligstellen.