Van de Looi over afwezigheid Bakker

Jong Oranje zonder Bakker: 'Ik wil spelers die graag het EK willen spelen'

4 juni om 12:59
Laatste update: 4 juni om 13:08

Jong Oranje-bondscoach Erwin van de Looi heeft bij Goedemorgen Eredivisie uitgelegd waarom hij Mitchel Bakker niet heeft opgenomen in de selectie voor het EK Onder 21 in Georgië. De linksback meldde zich in een vroeg stadium af, waarna hij niet meer in genade werd aangenomen. 

"Ik heb alle spelers gebeld na de voorlopige selectie, om hun programma door te nemen, want daar zit best veel individuele aandacht in", aldus Van de Looi. "Sommigen zijn eerder klaar, sommigen later. Er zijn spelers die veel hebben gespeeld en spelers die minder hebben gespeeld. Ik had voor iedereen een programma op maat gemaakt."

"Dus ik bel hem (Bakker, red.) op", vervolgt Van de Looi. "En toen vertelde hij mij: trainer, ik kom niet. Ik wil niet komen, ik meld me af. "Hij was daar heel stellig in. Uiteindelijk belde hij me drie dagen later terug met de opmerking: ik ga mee." Dat viel niet in goede aarde bij Van de Looi, die in Georgië ook niet kan beschikken over vleugelverdediger Jeremie Frimpong. "Toen heb ik tegen hem gezegd: Mitch, je draait wel heel erg snel."

De verdediger van Bayer Leverkusen werd uiteindelijk niet in genade aangenomen. "Ik heb gezegd dat ik er het weekend over zou nadenken. Ik wil gewoon spelers die graag het EK willen spelen en daar de goede energie voor hebben. Toen heb ik uiteindelijk een andere keuze gemaakt."