Droomtransfer lonkt voor Tete: Liverpool toont serieuze interesse

Droomtransfer lonkt voor Tete: Liverpool toont interesse in Fulham-back

4 juni 2023 om 16:00
Laatste update: 4 juni 2023 om 17:30

Kenny Tete staat in de belangstelling van Liverpool, weet VoetbalPrimeur. De rechtsback was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij Fulham en mag nu hopen op een prachtige transfer.

Tete heeft nog een contract tot de zomer van 2024 bij Fulham. The Cottagers vragen zo'n 11 tot 16,5 miljoen euro voor Tete, die drie jaar geleden nog voor ruim drie miljoen werd overgenomen van Olympique Lyon. Fulham hoopt het contract van de vleugelverdediger echter met één jaar te verlengen. Dat heeft onder meer te maken met het uitstekende seizoen dat hij kende in de Premier League.

Tete, die over interesse niet hoeft te klagen, zou bij Liverpool de concurrentiestrijd aan moeten gaan met Trend Alexander-Arnold. Het is algemeen bekend dat het 27-jarige opleidingsproduct van Ajax nog een stap hogerop wil maken, het liefst binnen de Premier League.

Sinds 2020 speelt Tete bij Fulham. Sinds het huidige seizoen heeft de rechtsback de beste cijfers in verdedigend opzicht in de hele Premier League. Met 83 geslaagde en 12 'gemiste' tackles staat Tete met een slagingspercentage van 87.4% met stip aan kop. Daarnaast is hij bezig aan één van zijn beste aanvallende seizoenen met één goal en vijf assists en viel de Oranje-international op door aanvallers als Mykhailo Mudryk en Noni Madueke uit de wedstrijd te spelen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!