Auassar neemt afscheid: 'Als we winnen, eten mijn kinderen pizza in de kleedkamer'

Auassar neemt afscheid: 'Als we winnen, eten mijn kinderen pizza in de kleedkamer'

04-06-2023 15:44 Laatste update: 16:01
19

Adil Auassar is trots op wat hij allemaal heeft bereikt met Sparta Rotterdam. De middenvelder zet na de wedstrijden in de play-offs voor Europees voetbal een punt achter zijn voetballoopbaan. 

"We begonnen in de Keuken Kampioen Divisie, promoveerden en hebben sindsdien twee keer de Europese play-offs gehaald", aldus Auassar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Terwijl we daarvoor ook jaren op het tweede niveau speelden. Ik weet heel goed wat we hier veranderd hebben met z'n allen. De hele cultuur en mindset is veranderd. Ik laat Sparta goed achter, denk ik. Natuurlijk is het naderende afscheid soms ook lastig. Elke keer als ik op het veld van Het Kasteel sta, verschijnt mijn doelpunt op het scherm. Als we winnen, eten mijn kinderen pizza in de kleedkamer. Mijn hele familie zit op de tribune. Maar dat is ook precies wat ik bedoel met uit mijn comfortzone stappen."

Het mooiste voetbalmoment bij Sparta was volgens Auassar het beslissende kopdoelpunt uit bij De Graafschap in de play-offs om promotie naar de Eredivisie in 2019. "Die overwinning kwam zo uit het niets en zorgde voor zó’n groot feest hier. Onder die druk, in een uitverkochte Vijverberg vol spandoeken. Niemand geloofde erin en toch gebeurde het."

RKC Waalwijk
Auassar gaat volgend seizoen Henk Fraser assisteren bij zijn nieuwe club: RKC Waalwijk. "Voor mij is het goed om me ergens anders opnieuw te bewijzen, om nieuwe mensen te leren kennen en een nieuwe uitdaging aan te gaan. Het is goed om af en toe uit je comfortzone te stappen. Voor mij is dit een gigakans. Ik kijk er zo naar uit, je hebt geen flauw idee. Een mooiere prikkel kun je niet krijgen."