Van Ewijk in belangstelling Anderlecht

'Anderlecht meldt zich in de strijd om Van Ewijk officieel bij Heerenveen'

4 juni 2023 om 17:28
Laatste update: 4 juni 2023 om 17:31

Anderlecht heeft zich bij sc Heerenveen gemeld voor Milan van Ewijk, aldus Voetbal International. Een vertrek van de rechtsback uit Friesland lijkt slechts een kwestie van tijd. 

Ferry de Haan, directeur van Heerenveen, bevestigde eerder op zondag al de belangstelling van een club, waarvan hij de naam eerst nog niet wilde prijsgeven. "Er heeft inderdaad een club bij ons informatie rondom Milan gevraagd", aldus De Haan, opgetekend door VI. 

Inmiddels is bekend dat het om Anderlecht gaat. De Belgische club heeft concrete interesse. De verwachting is dat er snel een eerste bod zal worden uitgebracht op de 22-jarige vleugelverdediger, die dit seizoen hoge ogen gooide in het Abe Lenstra stadion. 

Van Ewijk, die bij Heerenveen nog een contract heeft tot medio 2025, stond de afgelopen maanden ook al in de belangstelling van PSV, Fulham en Sporting Portugal. Danny Ris, de zaakwaarnemer van Van Ewijk, bevestigt noch ontkent de interesse in zijn cliënt. 

Ambities
Bij De Haan is het in ieder geval wel duidelijk dat Van Ewijk interesse heeft in een nieuwe stap. "De ambities van Milan zijn bekend. Op dit moment ligt er nog geen bod bij mij op tafel, maar als er zich een mogelijkheid voordoet die voor zowel hem als ons goed kan zijn, gaan we daar serieus over nadenken", citeert VI de directeur.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!