Van Marwijk heeft vertrouwen in herkansing Van Bommel: 'Hopelijk gebruikt hij dat'

Van Marwijk heeft vertrouwen in herkansing Van Bommel: 'Hopelijk gebruikt hij dat'

04-06-2023 18:59
20

Bert van Marwijk heeft er vertrouwen in dat Royal Antwerp zich zondag kroont tot de kampioen van België. Het elftal van zijn schoonzoon Mark van Bommel kan op de laatste speeldag met de titel aan de haal gaan.

Vorige week lukte het Royal Antwerp niet om kampioen te worden, maar de formatie van Van Bommel krijgt op bezoek bij Genk een herkansing. Als Antwerp wint, is gaat het sowieso met de titel aan de haal. Van Marwijk denkt dat de kans groot is dat dat gaat gebeuren. "75 procent", zegt hij bij Ziggo Sport.

"Antwerp heeft dit seizoen drie keer van Genk gewonnen. Ik was er bij de laatste wedstrijd bij, toen speelde Antwerp echt heel goed en was Genk kansloos", gaat Van Marwijk verder. "Dat zijn altijd dingen die toch blijven hangen bij de spelers, ik hoop ook dat Mark dat gebruikt."

De oud-bondscoach van Oranje zegt dat hij zijn schoonzoon niet ongevraagd van tips voorziet. "Ik adviseer hem niet, alleen als hij het vraagt. In onze gesprekken komen zo veel dingen voor waar hij misschien wat mee kan. Mark moet het gewoon zelf doen. Dat is ook altijd een advies."