'Tottenham Hotspur heeft eindelijk beet na afhaken Slot: spoedig witte rook'

'Tottenham Hotspur heeft eindelijk beet na afhaken Slot: spoedig witte rook'

5 juni om 09:06

Tottenham Hotspur heeft dan eindelijk beet: Ange Postecoglou wordt zo goed als zeker de nieuwe manager. Na een moeizame zoektocht hebben de Londenaren een mondeling akkoord bereikt met de huidig trainer van Celtic, meldt Fabrizio Romano.

Postecoglou kan een contract voor twee seizoenen tekenen, met de optie voor nog een jaar. Spurs moet nu alleen nog een akkoord bereiken met Celtic, maar The Athletic verwacht daarbij geen problemen. Waarschijnlijk komt er in de komende dagen witte rook. De 57-jarige Grieks-Australische coach is de opvolger van de in maart vertrokken Antonio Conte. De laatste maanden namen assistenten Cristian Stellini en vervolgens Ryan Mason de honneurs waar.

Volgens The Athletic krijgt Postecoglou een duidelijke opdracht mee, nadat Spurs dit seizoen als achtste eindigde in de Premier League en daarmee naast Europees voetbal greep. Hij moet voor een cultuuromslag zorgen en weer voor een aantrekkelijke speelstijl zorgen. 

Postecoglou kwam in beeld bij Tottenham, nadat andere managers één voor één afhaakten. Arne Slot was een 'leading candidate', maar hij besloot bij Feyenoord te blijven. Ook Julian Nagelsmann en Xabi Alonso besloten niet in Noord-Londen aan de slag te gaan.