Auassar en andere oud-prof worden assistent Fraser

RKC heeft trio compleet: Auassar en andere oud-prof gaan Fraser assisteren

5 juni om 18:30
Laatste update: 5 juni om 18:33

Adil Auassar is maandag officieel gepresenteerd als nieuwe assistent-trainer van Henk Fraser bij RKC Waalwijk. Ook Geert Arend Roorda, die sinds 2021 Jong Sparta onder zijn hoede nam, wordt assistent-trainer van Fraser. 

RKC meldt maandagmiddag via de officiële kanalen dat de deal rond is. Auassar zou aanvankelijk na zijn carrière het trainerspad bij Sparta bewandelen, maar besloot onlangs om toch naar Waalwijk te vertrekken na zijn carrière als speler. De verdediger kent Fraser goed van hun tijd samen bij Sparta. Auassar speelde voor zijn tijd bij Sparta onder meer bij Feyenoord, VVV-Venlo en FC Dordrecht. 

De 35-jarige Roorda was sinds 2020 actief als assistent-trainer van Jong Sparta en werd een jaar later hoofdtrainer van de ploeg. Als speler was Roordra onder meer actief bij Heerenveen, Excelsior, NEC en Sparta. Daarmee heeft Fraser twee jonge assistenten onder zijn hoede. De 56-jarige trainer stopte in december van vorig jaar bij FC Utrecht na een handgemeen met Amin Younes. Daarvoor was Fraser actief als hoofdtrainer van Sparta, Vitesse en ADO Den Haag. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!