'Auassar meldt zich na de zomer bij RKC, waar hij assistent van Henk Fraser wordt'

'Auassar meldt zich na de zomer bij RKC, waar hij assistent van Henk Fraser wordt'

25-05-2023 20:52 Laatste update: 21:03
14

Adil Auassar wordt na dit seizoen de assistent-trainer van Henk Fraser bij RKC Waalwijk. Fraser kent Auassar goed vanwege hun gezamenlijke tijd bij Sparta Rotterdam

Dat nieuws maakt het Brabants Dagblad donderdagavond bekend. Eerder maakte Sparta nog bekend dat Auassar na zijn actieve loopbaan jeugdtrainer zou worden, maar de 36-jarige linkspoot verkiest dus een samenwerking met Fraser bij RKC. 

Auassar was als voetballer actief bij FC Dordrecht, VVV-Venlo, Feyenoord, RKC, De Graafschap, Excelsior, Roda JC en Sparta. Op Het Kasteel beleefde hij een sterk laatste seizoen, dat nog extra kleur kan krijgen in de play-offs om Europees voetbal.

Het BD is niet verrast door de keuze van Auassar om zich aan te sluiten bij de staf van Fraser. 'Adil Auassar en trainer Henk Fraser lijken meer op elkaar, dan dat ze van elkaar verschillen. Niet alleen in woordkeus komen ze vrijwel naadloos overeen, nog veel nadrukkelijker in de wijze waarop ze zich manifesteren. Geboren winnaars zijn ze. Streetwise ook', zo schreef de krant eerder.