Perez hoort 'nogal harde' Weghorst-conclusie in Engeland: 'Wij krijgen de naam...'

Perez hoort 'nogal harde' Weghorst-conclusie in Engeland: 'Wij krijgen de naam...'

06-06-2023 08:55
52

Kenneth Perez is zelf ook niet weg van Wout Weghorst, maar de analist vindt dat de criticasters in Engeland wel erg hard zijn voor de spits. Desondanks denkt Perez zelf niet dat Weghorst een geschikte eerste spits is voor het Nederlands elftal.

Bij Voetbalpraat komt Weghorst ter sprake. Hij vecht samen met Cody Gakpo om een plekje in de spits bij Oranje, nu Memphis Depay zich geblesseerd heeft afgemeld. "Ik vind ze nogal hard in Engeland", begint Perez over de door Manchester United gehuurde spits. "Wij krijgen de naam, dat wij een beetje hard zijn. Ik ben ook wel eens uitgesproken geweest over Weghorst, maar daar zeggen ze dat hij misschien de verkeerde sport heeft gekozen."

"Dat is nogal hard. De sport voetbal is natuurlijk niet alleen Manchester United, dat is ook AZ, Besiktas... Daar heeft hij het prima gedaan", gaat Perez verder. "Het is natuurlijk wel heel pijnlijk voor hem dat hij nul goals heeft gemaakt (in Premier League-verband, red.). En we hebben het er vaker over gehad, maar het ziet er natuurlijk niet uit in een Manchester United-shirt, zijn beperkte techniek en al zijn andere beperkingen."

Om die reden denkt Perez dat Weghorst alleen geschikt is als pinchhitter voor het Nederlands elftal. "Maar Oranje heeft iets minder keuze dan Manchester United. Ik moet zeggen: die goals tegen Argentinië hebben natuurlijk ook heel veel goeds gedaan. Maar als absolute eerste spits van Oranje? Ik denk dat niet echt."