'Saudi-Arabië heeft grote plannen: tien sterren mogen 'gerekruteerd' worden'

'Saudi-Arabië heeft grote plannen: tien sterren mogen 'gerekruteerd' worden'

06-06-2023 09:14
43

De autoriteiten in Saudi-Arabië hebben een shortlist met de namen van tien spelers opgesteld die in de transferzomer gerekruteerd mogen worden door Saudische clubs. Lionel Messi is het voornaamste doelwit voor de competitie.

Persbureau AFP weet dat Messi en Karim Benzema bovenaan de lijst staan. Het is bekend dat de 35-jarige Argentijn voor een exorbitant salaris naar Al-Hilal kan verkassen, terwijl Benzema hard op weg is naar Al-Ittihad. Luka Modric, Sergio Ramos, Ángel Di María, Roberto Firmino, Sergio Busquets, Jordi Alba, Hugo Lloris en N'Golo Kanté staan eveneens op de shortlist.

De meeste transfers moeten voor 11 augustus, als de Saudische competitie van start gaat, rond zijn. Het land wil in de komende periode spelers van naam lokken met grote sommen geld. Het PIF, het Saudische staatsfonds, is sinds kort meerderheidsaandeelhouder van vier clubs, waaronder het Al Nassr van Cristiano Ronaldo.

Hetzelfde geldt voor Al-Hilal, Al-Ahli en Al-Ittihad, die voor 75 procent in handen vallen van het PIF. Het investeringsproject moet het voor voetbalsterren aantrekkelijker maken om naar Saudi-Arabië te komen. Newcastle United valt sinds twee jaar in handen van het staatsfonds.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!