Perez ergert zich: 'Mensen denken nu ineens: zo, Ajax heeft er eentje'

Perez ergert zich: 'Mensen denken nu ineens: zo, Ajax heeft er eentje'

06-06-2023 09:49
85

Kenneth Perez stoort zich aan het sentiment rondom Sven Mislintat. De ESPN-analist vindt het vreemd dat de technisch directeur van Ajax aanvankelijk te weinig ervaring zou hebben en dat hij na een aantal interviews de scepsis al overwonnen heeft.

Mislintat was voor hij tekende bij Ajax enkel technisch directeur geweest bij VfB Stuttgart. Daarvoor was hij scout bij Arsenal en Borussia Dortmund. "Ik kwam heel veel mensen tegen die zeiden: wat moet Ajax daar nou mee? Een Duitser… Wat weet hij er nou van? Die kan er helemaal niks van", begint Perez bij Voetbalpraat. "Hij heeft een halve persconferentie gegeven en iedereen die ik nu tegenkom zegt: nou, we hebben nu echt de juiste man. Hij weet waarover hij praat en zegt zinnige dingen. Nu hebben we echt iemand waar we vertrouwen in hebben."

"Dat is toch niet te geloven?", vraagt Perez zich af. "Dat is puur omdat hij zinnen achter elkaar kan zetten en redelijk normale dingen kan zeggen", vermoedt de Deen. "De mensen die tot nu toe aan het roer stonden bij Ajax waren communicatief natuurlijk niet echt heel erg sterk. Dus omdat hij de dingen normaal zegt, denken mensen: zo, Ajax heeft er nu eentje."

Perez krijgt bijval van Freek Jansen, Ajax-watcher voor Voetbal International. "Je merkt inderdaad dat het sentiment is gekanteld. Waarom? Omdat hij geen schokkende dingen zegt. Hij geeft antwoord op vragen. Hij presenteert zich beter."

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!