'Gesprek tussen Heitinga en Mislintat schijnt vrij vervelend te zijn geweest'

'Gesprek tussen Heitinga en Mislintat schijnt vrij vervelend te zijn geweest'

05-06-2023 18:51 Laatste update: 22:45
209

Sven Mislintat zegt zelf een 'professioneel gesprek' te hebben gehad met John Heitinga over diens vertrek, maar volgens De Telegraaf zit de vork anders in de steel. Ook zou Heitinga nog twee jaar als assistent fungeren bij de Amsterdammers, maar daar ziet de sportief directeur geen toekomst in. 

In #Kick-off de podcast van De Telegraaf wordt de uitwisseling tussen Mislintat en Heitinga onder de loep genomen. Volgens Ajax-watcher Mike Verweij ging het er lang niet zo zachtaardig aan toe als Mislintat na afloop zelf beschreef. "Waar Mislintat zei dat het een heel professioneel en respectvol gesprek is geweest, daar zegt morgen (dinsdag) iemand in de krant over dat hij een hele andere lezing heeft", meent Verweij. "Het schijnt een behoorlijk vervelend gesprek te zijn geweest."

Heitinga nam in februari het stokje over van de ontslagen Alfred Schreuder en is volgend seizoen niet meer als hoofdtrainer in Amsterdam te zien. Volgens het contract van de oud-verdediger zou er echter wel een functie als assistent vrij moeten komen. "Er staat in zijn contract dat hij ook de komende twee seizoenen in ieder geval de eerste assistent zou zijn bij Ajax, maar daar gaat Mislintat aan voorbij. Dat zou dus nog weleens een staartje kunnen krijgen", voegt Verweij toe. 

Kjetil Knutsen lijkt de grootste kanshebber om de nieuwe hoofdtrainer van Ajax te worden. Mislintat gaf al aan met het management van de trainer te hebben gesproken. "Er wordt gesproken en ik denk dat hij bij Ajax op poleposition ligt", besluit Verweij. 

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!