'Ik had verwacht dat ik stand-by zou staan, heb ik al besproken met de bondscoach'

'Ik had verwacht dat ik stand-by zou staan, heb ik al besproken met de bondscoach'

6 juni om 12:34

Tijjani Reijnders had al verwacht dat hij niet tot de 23-koppige selectie van Oranje zou behoren. De middenvelder van AZ heeft zich in Zeist wel gemeld bij het Nederlands elftal, maar staat op stand-by voor de finaleronde van de Nations League.

Reijnders zal daardoor in de eerste instantie niet tot de selectie behoren voor de halve finale tegen Kroatië. Het nieuws daarover kwam maandag niet als een verrassing voor hem. "Nee, ik had het al verwacht", zegt Reijnders voor de camera van ESPN. "Het is aan mij om deze week te laten zien dat ik er volgende keer volledig bij kan zijn. Deze week is een mooi moment voor mij zelf."

Ronald Koeman zei al eerder tegen Reijnders dat hij op de stand-by-lijst zou belanden. "Ik had het al besproken met de bondscoach, vandaar. Toen hij me selecteerde, werd al gezegd: 23 spelers behoren tot de uiteindelijke selectie, drie spelers zullen stand-by staan." Voordat dat officieel werd, trainde de controleur wel nog een dag met Oranje, maar niet met de insteek om Koeman op andere gedachten te brengen. "Nee, dat denk ik niet."

Desondanks sprong Reijnders een gat in de lucht, toen hij hoorde dat hij zich mocht melden bij Oranje. "Ja, natuurlijk. Het is natuurlijk een grote eer om naar het Nederlands elftal te komen. Daar ben ik heel blij mee. Of het uitmaakt dat dan meteen de mededeling over de stand-by-lijst komt? Nee, natuurlijk niet. Het is al mooi dat ik word geselecteerd voor deze weken."