'Weghorst keert niet terug bij Man United, interesse van Everton en Spaanse clubs'

'Man United neemt definitief afscheid van Weghorst, die meerdere opties heeft'

7 juni om 07:44

Wout Weghorst staat in de belangstelling van Everton en meerdere clubs uit Spanje. Dat meldt transferexpert Fabrizio Romano. Het is in ieder geval zeker dat de Oranje-international niet meer terug gaat keren bij Manchester United.

Weghorst, die nog altijd eigendom is van Burnley, was het afgelopen half jaar op huurbasis actief bij Man United. In het begin was men in Engeland nog lovend over zijn werklust, maar later sloeg dat om in kritiek, onder meer vanwege een gebrek aan goals. Het hing al even in de lucht, maar Romano bevestigt nu dat United niet doorgaat met Weghorst.

Everton en verschillende Spaanse clubs ruiken daardoor hun kans. Om welke teams uit het Zuid-Europese land het precies gaat, is niet bekend. Ook komt Romano niet met details over de Everton-interesse.

Weghorst heeft nog een tweejarig contract bij Burnley, dat hem aanvankelijk aan Besiktas verhuurde aan het begin van het seizoen. Het is nog niet duidelijk wat de Premier League-promovendus precies van plan is met de Nederlander.