BBC en L'Équipe: Messi vertrekt naar Inter Miami, geen terugkeer bij Barça

BBC en L'Équipe: Messi vertrekt naar Inter Miami, geen terugkeer bij Barça

7 juni om 15:40
Laatste update: 7 juni om 15:47

Lionel Messi is hard op weg naar de Verenigde Staten. Volgens de Spaanse journalist Guillem Balague van de BBC heeft de Argentijnse ster de knoop doorgehakt: hij speelt komend seizoen voor Inter Miami.

Eerder op de dag werd al duidelijk dat Messi een transfer naar het Saudische Al Hilal heeft afgewezen, terwijl een terugkeer naar FC Barcelona financieel onmogelijk is. Balague is de auteur van de biografie van Messi. Ook L'Équipe stelt dat Inter Miami met de 35-jarige aanvaller aan de haal lijkt te gaan.

Wedden

Meer odds
  • logo

    Philadelphia Union

  • logo

    Inter Miami

Messi trekt na twee seizoenen de deur achter zich dicht bij Paris Saint-Germain, waarmee hij twee keer landskampioen werd. Hij tekende dit seizoen voor zestien goals en zestien assists in de Ligue 1. In de Champions League werden de Parijzenaars echter al bij de laatste zestien uitgeschakeld. Met een ongeoorloofd sponsortripje naar Saudi-Arabië verspeelde Messi bovendien zijn krediet bij de fans, die hem meermaals uitfloten.

Door zijn transfervrije vertrek bij PSG leek de weg vrij voor een terugkeer naar Barcelona. Messi speelde eerder van 2004 tot 2021 in Camp Nou, waar hij uitgroeide tot één van de beste voetballers aller tijden. "Leo wil terugkeren naar Barcelona", sprak vader Jorge Messi twee dagen terug nog hoopvolle woorden. De Catalanen wilden hem ook dolgraag inlijven en voerden koortsachtig overleg met het kamp Messi én La Liga. Uiteindelijk blijken de financiële restricties een rentree van de zevenvoudig Ballon d'Or-winnaar toch in de weg te staan.

Hoewel hij het liefst in Europa was gebleven, kiest Messi daarom nu voor een transfer naar Inter Miami. Bij de club van mede-eigenaar David Beckham is onder meer Nick Marsman nog actief.